TIPS IBU & BAYI

PUBLISHED BY MAMZ 21/12/2023

BARU UMUR 30 TAHUN TAPI TAK LARAT MACAM ORANG UMUR 70, CUBA AMALKAN NI…

Walaupun umur dah masuk 30-an bukan alasan untuk kekal bertenaga dan awet muda! Korang kena cuba sendiri rahsia ni…

Korang kena cuba Mamz Gold sebab Mamz Gold ni gunakan 100% minyak habbatus sauda gred AAA. Dalamni ada habbatus sauda yang ada sebatian bioakti fthymoquinone  yang boleh tingkatkan sistem pertahanan badan🤩

Bukan tu je, Mamz Gold ni dalam bentuk softgel tau, memang senang nak consume. Yang penting, selamat untuk dimakan dan senang untuk hadam. 

Sumber : Google Image

Habbatus sauda mengandungi sebatian bioaktif iaitu thymoquinone yang sangat bagus untuk membantu merawat dan mencegah pelbagai masalah kesihatan badan. Thymoquinone dalam habbatus sauda adalah komponen yang tinggi antoksidan, bersifat anti kanser, antibakteria, antimutagenik dan anti radang.

Selain itu, thymoquinone dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser dan penyakit jantung.

Khasiat Habbatus Sauda :

1. Melegakan Keradangan 

Sebatian yang ada dalam habbatus sauda seperti thymoquinone dan asid lemak tak tepu membantu untuk meneutralkan radikal bebas yang ada dalam sel – sel badan. Disamping ia juga dapat membantu melindungi daripada kerosakan sel – sel badan. 

2 g habbatus sauda selama 3 haru berjaya menurunkan gula darah dan dapat meningkatkan kapasiti antioksidan.

2.Memulihkan sistem pencernaan

Sebatian habbatus sauda dapat membantu untuk mengurangkan masalah pencernaan seperti kembung, loya dan sembelit serta dapat membantu menggalakkan sistem pencernaan yang sihat.

3.Membantu menurunkan tekanan darah

Kajian menyatakan bahawa ekstrak habbatus ssauda boleh menurunkan tekanan darah sistolik dan diastolik bagi pesakit tekanan tnggi.

4.Boleh merendahkan paras kolesterol

5.Habbatus sauda juga bersifat antimikrob 

i)Bahan aktif dalam habbatus sauda iaitu thymoquinone menunjukkan habbatus sauda bersifat antibakteria terhadap bakteria Bacillus, Listeria, Enterococcus, Micrococcus, Staphylococcus, Pseudomonas, Escherichia, Salmonella, Serovar dan Vibrio parahaemolyticus.

Habbatus sauda juga dapat mernecatkan perkembangan bakteria patogenik.

ii) Habbatus sauda juga bersifat antivirus

Berupaya untuk melawan jangkitan virus hepatitis C dan HIV.

iii) Habbatus sauda bersifat antikulat

Minyak habbatus sauda juga dapat melawan jangkitan kulat yang menyebabkan penyakit kulit.

iv) Habbatus sauda bersifat antiparasit

Ekstrak biji habbatus sauda berkesan untuk menyingkirkan jangkitan parasit Malaria jenis P.Yoelli. Juga ekstrak habbatus sauda dilihat berkesan daripada ubat Cloroquine

Oleh itu untuk golongan yang berusia 30 tahun dan ke atas, boleh menggamalkan pengambilan habbatus sauda secara kerap.  Cara mudah untuk menggamalkan habbatus sauda ini adalah dengan menggamalkan Mamz Gold.

Nak tahu lebih lanjut tentang Mamz Gold,tekan je link dekat bawah!

MAMZ GOLD