loader image

BENDA INI BUATKAN TEMPAT TIDUR BABY TAK SELAMAT!

5 benda ni antara yang kita wajib ELAKKAN supaya kes Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) tak berlaku kat baby kita:  Jangan biar baby tidur meniarap melainkan kalau dia dah pandai pusingkan badan sendiri.  Jangan tidurkan baby kat atas kusyen, water bed atau karpet tebal ala-ala sheepskin tu.  Tak usah letakkan bantal, comforter atau patung mainan […]

TOP 8 1ST QUARTER JAN – MAC 2021

Walaupun sibuk dengan tugas hakiki sebagai wanita bekerjaya. Alasan tiada masa tidak pernah menjadi penghalang buat beliau. Inilah dia Puan Raja Farahin, wanita kental luar biasa.  Memang kagum dengan beliau. Sanggup utamakan pelanggan, cod ke sana sini, siang dan malam tanpa mengira penat. Tak kira hujan atau panas. Demi mengubah nasib keluarga ke tahap lebih […]

TOP 7 1ST QUARTER JAN – MAC 2021

Kalau bukan diri sendiri yang nak ubah nasib diri sendiri? Siapa lagi? Atas semangat ini beliau bangkit. Sanggup buat apa sahaja demi diri, anak-anak dan keluarga. Inilah Tuan Siti Aishah dari Melaka. Wanita cekal luar biasa. Sangat salute beliau ni. Beliau sangat konsisten sharing di Facebook. Sebab itu beliau sangat berjaya dan sehingga kini dah […]

AMALAN MAKANAN SUNNAH KETIKA RAMADHAN

Ramadhan bukan hanya bulan yang khusus untuk beribadah, tetapi juga peluang untuk membina tubuh badan yang sihat. Bayangkan, selama 11 bulan kita membiarkan perut kita bekerja untuk mencerna makanan tanpa henti dengan makan sepanjang hari, di bulan Ramadhan inilah masanya untuk memberi rehat kepada usus kita dari ‘bekerja’. Disamping menahan lapar dan dahaga, adalah amat […]

Need Help? Chat with us