loader image

Anak tak hormat Ayah? Ayah boleh lakukan ini.

Hi Mamz Lover, jika sebelum ni, bonding antara Mummiez dan si Manja ditekankan. Tetapi harini Teacher Sofwa nak kongsi juga, kepentingan buat si ayah untuk bonding dengan Si Manja. Banyak kelebihan bila si Ayah rapat dengan Si Manja, antaranya, akan merembeskan hormon kegembiraan buat anak dan juga ayah. Akan meningkatkan kesihatan buat ayah dan anak. […]

Lakukan ini jika anak Mummiez menangis bila ‘berjauhan’ dari Mummiez

Hi Mummiez,   Ingat tak Selasa lepas saya kongsikan tanda-tanda anak yang mengalami separation anxiety. Jadi harini kita sambung dengan tips apa Mummiez perlu buat jika Si Manja Mummiez jauh sikit dari Mummiez yang nak ke toilet, atau pun nak ke dapur.   Setelah menelaah akan maksud Separation Anxiety, takut dan gusar akan kehilangan. Banyak […]

3 kali sapu dah keluar muntah, anak dah tak batuk kuat lagi

Hi Mummiez,   Kalau anak Mummiez batuk berkahak dan selsema berpanjangan, dan ahli perubatan diagnose pneumonia, wajib baca ni.    Harini Teacher Sofwa  nak kongsi successful story saya sendiri yang dah gunakan mamz Oil ni.   Ceritanya bermula……   Berlaku hari Ahad lepas. Lepas settle kemas barang anak-anak ke taska, sofwa pun siap-siap nak tidur […]

Alamak! Kenapa anak asyik nangis je ni

Anak menangis je setiap kali mama ke dapur atau ke tandas. Menangis tu menjeit-jerit, macam kena cubit kan Mummiez. Faham perasaan kita yang di tandas mesti macam risau. Bertambah risau bila jiran ingat kita dera anak. Maklumlah sekarang banyak kes dera. Inilah salah satu cabaran apabila menjadi seorang ibu. Sebenarnya Mummiez, ini lah yang dipanggil […]

Need Help? Chat with us