fbpx

5 TIPS HILANGKAN RUAM SUSU SECARA SEMULAJADI!

5 TIPS HILANGKAN RUAM SUSU SECARA SEMULAJADI!

5 TIPS HILANGKAN RUAM SUSU SECARA SEMULAJADI!

Kali ni Kak Ira nak share sikit mengenai 5 tips untuk hilangkan ruam susu secara semuladi. Memang sangat mudah dan simple terutama tips yg No. 5 tu. Mommies wajib baca tau!

1. BERSIHKAN WAJAH BAYI DARI AIR SUSU SETIAP KALI SELEPAS MENYUSU

Kata orang tua, ruam susu berlaku kerana sisa air susu yang melekat pada muia bayi. oleh itu, pastikan mommies membersihkan wajah bayi dengan bersih setiap kali selepas menyusu. Pastikan tiada sisa air susu yang tertinggal.

2. MINYAK KELAPA DARA

Minyak kelapa dara sememangnya mempunyai seribu satu khasiat. Salah satu daripadanya ialah untuk menghilangkan ruam susu. Sapukan sedikit minyak kelapa dara ke bahagian yang terkena ruam susu. Lakukan sekerap yang mungkin.

3. MINYAK ZAITUN

Selain minyak kelapa dara, minyak zaitun juga boleh digunakan untuk menghilangkan ruam susu. Sama seperti minyak kelapa dara, sapukan minyak zaitun ke bahagian beruam sekerap yang mungkin.

4. KELAPA PARUT

Masukkan kelapa parut ke dalam kain dan sapukan ke pipi anak yang terkena ruam susu.

5. GUNAKAN MAMZ JER

Gunakan saja sapuan Mamz. Mudah dan cepat.

Cara nak guna senang sangat, hanya sapu jer pada tempat yang terkena ruam susu. Tp sapu ketika kulit tgh kering ok, lg elok ms baby lepas mandi, sbb masa tu kulit bby bersih dan xberpeluh. Paling best juga, mommies tak perlu runsing kalau mamz tmasuk mulut baby, sebab Mamz ni dari formula Habbatus Sauda, bahan semulajadi, jadi memang selamat.

Anak Kak Ira sendiri yang 4 orang tu pun memang Kak Ira pakaikan Mamz ni kalau naik ruam. insyaAllah skli sapu je, dah kering dan xmerah2 lagi.. Alhamdulillah memang cepat lega dan nampak kesan serta merta. Dan!!! mommies dah xperlu nak pergi klinik dah..

#Mamz
#PenawarSELSEMABERKAHAKBayiNo1

Comments (2)

  1. idacuza
    October 6, 2019 at 10:43 am
  2. omehxievkones
    October 6, 2019 at 10:51 am

    http://mewkid.net/buy-xalanta/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin baj.durq.mamz.com.my.nux.va http://mewkid.net/buy-xalanta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Enter your keyword