fbpx

7 PETUA NAK DAPAT BABY COMEL.. Wow.. Petua No.7 tu yg paling best! 😉

7 PETUA NAK DAPAT BABY COMEL.. Wow.. Petua No.7 tu yg paling best! 😉

7 PETUA NAK DAPAT BABY COMEL.. Wow.. Petua No.7 tu yg paling best! 😉


Mesti ramai ibu yang sedang preggy nk tau mcm mana nak dapaat baby comel kan. Confirm la nak.. Ari ni Kak Ira just nk share.. ini dari pengalaman sendiri dan bacaan Kak Ira. Tak salah kann kite kongsi2 pengalaman.. ☺

1. Baca Surah Yusuf dan Surah Maryam

Banyakkan baca Surah Yusuf dan Surah Maryam.. Ni korang kena amalkan masa mula2 pregnant.. Lagi bagus amalkan sampai nak bersalin.. Surah Yusuf untuk dapat anak lelaki yang cantik rupa dan akhlak.. Surah Maryam untuk memudahkan bersalin..

2. Makan Kurma dan Kismis

Makan kurma dan kismis.. Ni elok amalkan masa baru pregnant sampai bersalin.. Time mula pregnant tekak memang loya kan, so amalkan makan kismis ngn kurma ni untuk kurangkan rase loya.. Kurma & kismis bagus untuk otak baby tau.

3. Minum Air Kelapa

Minum air kelapa.. Ni jangan la minum masa mula2 pregnant mau beranak awal pulak..haha. Minum masa kandungan dah masuk 7 or 8 bulan.. Orang tua kata bagus bagi kulit baby cantik halus dan di permudahkan untuk bersalin.. Insya Allah.

4. Minum Air Susu

Yang ni memang wajib la kena amal. Susu ni kaya protein, sangat baik bagi tumbesaran badan dan otak baby dalam perut. Nanti tak de lah masalah baby kurang berat la, apa la. Nanti baby kluar je, air susu badan pun terus banyak. kan senang.. 

5. Makan Buah

Amalkan makan buah tak kisah buah apa.. Macam Kak Ira suke makan buah tembikai.. Asalnya teman suami jer sebab dia suka sangat makan tembikai. Last2 kita pun terjebak sama.. huhu.. Sentiasa ada kot buah ni dalam freezer.. Makan buah ni elok sbb kaya vitamin dan serat. Nak “membuang” pun senang nanti. huhu. 

6. Tengok Baby Comel 😍 ❤

Orang kata rajin2 tengok gambar atau muka baby yg comel2. InsyaAllah anak yg dikandung pun akan ikut comel.. Serius aku masa pregnant suke tengok gambar baby yang gemuk montel tangan berketak2 lagi2 mata baby tu bulat huhhh suke btol nengok.. Kata-kata dan niat tu kan 1 doa juga.

7. Amal Momiz 👍

Petua terbaik yang Kak Ira amal ialah makan Momiz.. yg ni kapsul khusus buat ibu yang bakal melahirkan. Mcm Kak Ira ada mcm loya sikit dengan Obimin dengan pil klinik tu, ada bau kan.. jadi tiap hari Kak Ira mkn Momiz 2 biji pagi sblm sarapan. 

Momiz ni dari Habbatus Sauda dan Minyak Zaitun.. memang elok sgt lah, HB tak pernah kurang dari 10. Yg best Momiz ni tak berlawan ngan pil klinik tu, boleh makan sekali. Badan tak penat.. bersalin pun mudah sangat!

Ok lah, dah 7 petua Kak Ira bagi ni.. Kalau byk sgt, kang tak terbuat lak kan. Kak Ira doa sumer yg baca dan amal petua2 ni akan dapat baby comel. Insya Allah.

Nak petua lagi tak? Wasap jer Kak Ira, klik link ni.. www.wasap.my/60193349092/PetuaIbuMomiz

Nanti korang like dan share la yer artikel ni. Mesti ramai lagi ibu atau bakal ibu yg nak tau ilmu ni.. Moga kita semua dapat manfaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

SELAMAT HARI RAYA, DUDUK DI RUMAH TAU! BERSAMA PERANGI COVID 19! #KITAJAGAKITA. NAK TAHU PROMO SKRG?KLIK DISINI

Enter your keyword