loader image

” 5 PUNCA BAYI MENANGIS. PUNCA NO. 5 PALING BANYAK BERLAKU TAPI Ter “SANGAT” RAMAI IBU ABAIKAN!! Kesiannya! “

Bayi menangis adalah perkara biasa, namun jika tangisan itu berlarutan, anda perlu waspada! Kenapa begitu? Jom kita mengintai permasalahan tangisan si manja. Punca No. 5 paling banyak para ibu abaikan. Baca ni. Bayi tidak mampu bercakap. Satu-satunya cara bayi berkomunikasi adalah dengan bergantung kepada tindakan refleks badannya untuk menghasilkan bunyi. Bila bunyi-bunyian ini gagal difahami […]

BONDING TIME!

BONDING TIME! Masa bonding dan ikatan antara ibu bapa adalah penting untuk bayi. Hubungan erat ini boleh menyebabkan anak rasa lebih selamat dan dilindungi, serta mempunyai harga diri yang lebih positif.  Peluk anak pada sebelah kiri badan dan berdekatan dengan dada, supaya dia dapat mendengar degupan jantung anda. Setelah 9 bulan mendengar bunyi jantung di […]

Ibu rasa letih sebab menyusu bayi? Apakah SEBABNYA?

Apabila ibu menyusu dengan lama, peluang untuk mengambil diet seimbang bulanlah keutamaan lagi. Kalau nak mudah ada beberapa makanan tambah tenaga yang ibu2 boleh amalkan. 1. OAT Cuba ibu tambahkan oat dalam diet harian. Selain kandungan serat yang tinggi, oat juga mengandungi magnesium, protein dan fosforus, tiga nutrien yang secara langsung mempengaruhi tahap tenaga dan […]

TOP 10 SALES MAMZ ACHIEVER BULAN FEBRUARY 2022 🔥

TOP 10 SALES MAMZ ACHIEVER BULAN FEBRUARY 2022 🔥 Tahniah diucapkan Top 10 Sales Bulan FEBRUARY 2022 atas pencapaian yang luar biasa pada bulan February 2022 ini. Peningkatan yang sangat luar biasa berbanding bulan lalu. Syukur Alhamdulilah. Ada yang dah buat 6 angka sebulan. Ada juga yang sudah capai 5 angka sebulan walaupun baru sahaja […]

TOP 10 SALES MAMZ ACHIEVER BULAN JANUARI 2022 🔥

Syukur Alhamdulilah. Tiada yang lebih baik dari kata-kata ini. Tahniah Top Sales Mamz atas pencapaian yang luar biasa pada bulan Januari 2022 ini. Ada yang dah buat 6 angka sebulan. Ada juga yang sudah capai 5 angka sebulan walaupun baru sahaja Join sebagai Team. Permulaan yang sangat luar biasa! 🔥 USAHA, FOKUS, KONSISTEN!!💪 Follow jer […]

TOP 10 MAMZ FIGHTERS DEC 2021!

Alhamdulilah.🤲 Tahniah kepada semua Top 10 Mamz Fighters ini. Mereka semua insan biasa dengan semangat yang sangat luar biasa. FOKUS dan KONSISTEN. Itu kunci utama kejayaan mereka. Jadikan keadaan sekarang sebagai PELUANG. Nampak PELUANG dan terus ambil PELUANG ini. Mereka boleh, anda juga pasti boleh. Tahniah kepada mereka semua! 🔥kita doakan semua team sama-sama buat […]

“TAK PAYAH SERONOK SGT! JANGAN BUAT 5 BENDA NI PADA BAYI SEBELUM MASUK TIDUR..”

Momen sebelum menidurkan anak kadang-kadang boleh menjadi antara momen yang terindah dalam kehidupan ibu bapa. Namun, jangan sampai terlepas pandang dan terlampau seronok ketika menidurkan anak kerana perkara ini mungkin akan mengganggu kualiti tidur mereka nanti.  Sebagai panduan, ini adalah 5 perkara yang tidak digalakkan buat kepada anak yang masih kecil sebelum mereka tidur. 1. […]

REWARD KHAS BUAT TEAM MAMZ🔥

Tahniah buat semua yang telah all out sepanjang tahun dari Januari hingga November 2021. Reward yg paling istimewa buat Team Mamz yang berjaya membuat jualan luar biasa. Semua Team Mamz berupaya mencapai jualan luar biasa. Buktikan diri anda juga mampu berjaya dengan Mamz. Pasti boleh! KITA TIDAK BOLEH MENGUBAH SEJARAH, TAPI KITA MAMPU MENCIPTA SEJARAH. […]

Biarkan Anak Berlari & Melompat Kalau Batuk Berhingus, Itu Bantu Mereka ‘Keluarkan’ Kahak

Bila anak tak sihat, kita sebagai ibu ayah pasti susah hati. Biasanya kita akan suruh anak berehat supaya cepat sihat. Sebenarnya ada juga anak yang agak cergas walaupun tidak begitu sihat. Walaupun batuk-batuk atau selesema, badan dedar sedikit seperti nak demam tapi masih aktif. Melompat dan berlari ke sana sini. Ibu ayah pun tegah sebab […]

Need Help? Chat with us