fbpx

“Dulu kerja kilang memang penat sangat. Kilang offer VSS, terus ambik VSS dan jadi suri rumah sepenuh masa..”

“Dulu kerja kilang memang penat sangat. Kilang offer VSS, terus ambik VSS dan jadi suri rumah sepenuh masa..”

“Dulu kerja kilang memang penat sangat. Kilang offer VSS, terus ambik VSS dan jadi suri rumah sepenuh masa..”

Wanita ini dari seorang suri rumah yang hanya menjaga anak di rumah. Tahun lalu, terpaksa terima SALES HAMPIR SETENGAH JUTA! Macam mana dia buat. Ikuti perkongsian ini.

Ini kisah Puan Naemah Fazil atau lebih mesra dipanggil Kak Long dari Butterworth, Penang. Dulu penah keje di sebuah kilang di Pulau Pinang. Keje shift siang malam. Kalau keje malam, esok nya memang flat tak boleh buat apa, memang tido la dari pagi sampai petang.

Pastu sambung pula keje malam esoknya. Memang penat sesangat. Tapi demi keluarga terpaksa gagahi jua. Hidup kt bandar zaman sekarang, mana kan cukup kalau nak bergantung pada suami sahaja.

Sampai lah tahun 2016, dah dekat 20 tahun kerja siang dan malam. Rasanya badan dah tak boleh tahan. Dah mula sakit-sakit. Kebetulan pula, kilang offer VSS. Terus ambil peluang tu dan terima offer VSS.

Bila dah duduk rumah, makin lama, duit simpanan makin susut. Anak pula makin besar, makin banyak belanja. Bila dah mula masuk universiti, belanja anak saja dah jadi 2 kali ganda. Kesian pada suami, habis waktu kerja tetap, terpaksa buat kerja lain sampai malam semata-mata nak tampung belanja keluarga.

Kenangkan suami, memang mengalir air mata. Rasa hiba sangat. Keluar rumah naik moto, sebelum Subuh keluar, balik jam 12 malam tiap hari. Keje siang malam demi keluarga. Kak Long doa setiap hari agar Allah bantu. “Ya Allah bantulah. Bantu macam mana pun takpelah, bagi jalan kepada Kak Long untuk bantu tambah pendapatan keluarga.”

Pernah fikir nak buka taska, pastu nak meniaga kecil-kecilan. Tapi modal pula yang tak ada, tambahan takut juga kalau tak ada orang yang ajar.

Nak dijadikan cerita, rezeki Allah yang Maha Pemurah, Kak Long dipertemukan dengan produk Mamz ni. Mula-mula tu guna untuk anak je yang selesema berkahak. Baru guna 2 kali, anak dah elok. Bagus juga produk ni.

Kak Long beranikan diri telefon HQ Mamz, tanya boleh ke nak jadi pengedar Mamz ni, tanya juga ada ke bantuan yang diberikan. Memang pucuk dicita, ulam mendatang. Rupa-rupanya memang peluang Agen dibuka masa tu. Kak Long fikir, bisnes ni jer sebagai jalan keluar untuk diri dan keluarga. Semangat berkobar2 bila fikir nak bagi anak2 selesa..

Kebetulan memang ada kelas coaching 1 hari penuh diberikan. Nak jual macam mana, kat mana nak jual. Teknik rahsia jual guna FB Ads, step by step diajar. 1 hari penuh dari pagi sampai petang diberikan. Founder sendiri lak tu sanggup turun dari KL ke Penang bagi coaching. Paling best PERCUMA!!

Kak Long ingat lagi tarikh kelas tu, 30 Julai 2017, rasa macam semalam jer peristiwa ni.

Bulan Mac 2018, tak sampai 1 tahun pun join Team Mamz ni, Kak Long berjaya menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah bersama Bonda tercinta. Ini impian Kak Long sejak berpuluh tahun. Ya Allah, syukurnya.Tertunai dalam masa tak sampai setahun lepas join Team Mamz ni. Syukur, Alhamdulilah.

Selama join ni, mcm2 peluang Kak Long dpt, join kelas bawah Dr Azizan Osman, Nak Ubah Hidup, Millionaire Marketing Mastery, mcm2 lagi.

Lebih 3 tahun dah join Team ni, banyak sangat dah Kak Long dapat. Nak tau sales Kak Long tahun 2018 berapa? Memang tak sangka.

RM484,530..!! Dekat setengah juta!. Memang tak sangka..

Tahun 2019 kak long berjaya buat jualan sampai lebih setengah juta! Pada Jan 2020 pendapatan kak long mencecah RM74k dan Feb terus melonjak hampir RM82k. Hebat!

Target Kak Long, tahun 2020 ni In shaa Allah boleh dapat RM1 juta.

Niat Kak Long tahun 2020, nak bantu seramai mungkin ibu-ibu kt luar sana yang nak tambah pendapatan keluarga. Kita sebagai wanita ni kena kuat, jangan harap pada suami sahaja. Wanita kena jadi kuat, kita lah tulang belakang keluarga.

Jangan sebut “Aku tak pandai meniaga..” Kak Long dulu pun kosong tak tau langsung meniaga ni, belajar dari bawah juga. Yang penting ada minat dan rajin usaha, In shaa Allah berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Enter your keyword