5 MAKANAN SUNNAH TERBAIK UTK IBU LPS BERSALIN.. NO. 5 TU MAMA WAJIB TAU..!

Bila dah bersalin, mesti kita fikir makanan apa yg terbaik utk kita amal. Yer lah, sekarang ni menyusu, mesti kita pun nak yg terbaik juga kt baby melalui air susu badan tu kan. 

Mcm Kak Ira sendiri, memang amal makanan Sunnah ni sejak anak pertama sampai lah skrg anak ke-3. Mmg elok sgt kalau ibu2 pun amal 5 makanan Sunnah ni. Paling best yg No. 5 tu.. baca ya..

1. KURMA

Semua org tau kan khasiat kurma ni dan Rasulullah SAW kita pon amalkan makan kurma ni. Antara khasiatnya ialah baik utk jantung, utk tulang, baik utk merawat masalah usus dan sumber tenaga segera utk badan. 

2. MADU

Yg ini kalau ibu nak amalkan kene cari madu yg betul2 asli. Takut yg tiruan akan memudaratkan. Antara khasiat madu, bagi tenaga segera, bantu sembuh luka, melancarkan perjalanan darah dan menguatkan minda.

3. MINYAK ZAITUN

Masalah utama ibu bila baru lpas bersalin ni ialah rambut gugur, susu badan kurang dan kulit kusam berjeragat. Kalau ibu2 ada 3 masalah ni, minyak zaitun lah penawarnya. Ibu2 kena amal minyak zaitun ini. Khasiat minyak zaitun memang terlalu byk. Sbb tu byk kali disebut dlm Quran dan Hadis. 

Mcm Kak Ira sendiri bila dah amal minyak zaitun ni, masalah2 ni memang xde. Kita pun senang hati nak jaga baby.

4. HABBATUS SAUDA

Rasullullah SAW sendiri bg tau habbatus sauda ni penawar segala penyakit kecuali mati. Lps bersalin ni memang ade sakit2 badan, kurang tenaga, sembelit, luka dan lain2. Ibu slps bersalin memang sgt elok amal habbatus sauda ni. 

Paling penting kita kena rawat bahagian rahim dan luka bersalin tu. Jgn biarkan begitu sahaja, kita nak pakai badan ni lama lagi tau.. 

5. MOMIZ

Mesti ibu2 tertanya2 apa ya Momiz ni.. Momiz ni gabungan Minyak Zaitun dgn Habbatus Sauda berkualiti tinggi. Formula ni yg Kak Ira amal sampai skrg. Badan jd kuat bertenaga walau kita masih dlm pantang. Paling best susu badan jd banyak dan rambut tak gugur mcm kebanyakan ibu lain dlm pantang. 

Memang Kak Ira amal Momiz ni sejak anak pertama sampai sekarang. Elok sesangat.

Kalau nak survey2 dulu atau nk tau info tentang Momiz ni, wasap jer no ni, nanti yg jawab tu akan bagi info pasal Momiz ni.. nk tengok testimoni ibu2 lain yg dah amal mcm Kak Ira pun boleh. wasap jer 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need Help? Chat with us