loader image

” BAGI ANAK 6 MAINAN INI UNTUK MERANGSANG ANAK JADI BIJAK DARI UMUR 0-6 BULAN “

Kalau mommies nak tau anak kita akan belajar time die bermain. Tapi ade beberapa mainan yg blh meransang minda anak. Mainan ini dpt tambah kemampuan bayi dari segi kemahiran motor, kognitif, emosi dan lain-lain. Kak Ira nak share 6 permainan tersebut. 1. Mainan lembutBiasanya mainan lembut ini bayi sekitar 4 bulan dan bayi akan suka […]

TIPS UNTUK BAYI SELESEMA BERKAHAK.

TIPS UNTUK BAYI SELESEMA BERKAHAK 1. Tepuk percussion – Tepuk percussions membantu melonggarkan kahak di paru-paru supaya mudah untuk dikeluarkan. 2. Mandi air suam – Untuk membantu badan bayi melepaskan haba badan dengan merendahkan suhu badan. 3. Keluarkan kahak selepas mandi – Keadaan kahak akan lebih cair selepas mandi lebih-lebih lagi jika mandi air suam. […]

“SENTUHAN DAPAT TINGKATKAN FUNGSI JANTUNG DAN PARU-PARU.”

“Sentuhan Dapat Tingkatkan Fungsi Jantung Dan Paru-Paru.” Perbezaan alam rahim dan dunia sangat memberi kejutan pada bayi mommies yang comel tu. Bayi yang dapat sentuhan kulit ke kulit antara mommies dan baby membantu jantung dan paru-parunya berfungsi dengan lebih baik. Tekanan darah dan kadar pernafasan bayi juga akan jadi lebih stabil dengan cepat berbanding bayi […]

KEHEBATAN MAMZ GOLD.. WOW!!

Mamz Gold menggunakan bahan dr minyak habbatus sauda sepenuhnya. Penggunaan 2 kapsul yg berisi 500mg setiap kapsul soft gel (jumlah 1000mg) setiap pengambilan merupakan kaedah yg telah dipraktik oleh ramai org. Mengenai kesan jangka panjang atau jangka pendek, kesan nya baik utk pelbagai masalah kesihatan. Boleh rujuk jurnal-jurnal perubatan berkait kesan “black seed oil” kpd […]

5 MAKANAN SUNNAH TERBAIK UTK IBU LPS BERSALIN.. NO. 5 TU MAMA WAJIB TAU..!

Bila dah bersalin, mesti kita fikir makanan apa yg terbaik utk kita amal. Yer lah, sekarang ni menyusu, mesti kita pun nak yg terbaik juga kt baby melalui air susu badan tu kan.  Mcm Kak Ira sendiri, memang amal makanan Sunnah ni sejak anak pertama sampai lah skrg anak ke-3. Mmg elok sgt kalau ibu2 […]

BONDING TIME!

BONDING TIME! Masa bonding dan ikatan antara ibu bapa adalah penting untuk bayi. Hubungan erat ini boleh menyebabkan anak rasa lebih selamat dan dilindungi, serta mempunyai harga diri yang lebih positif.  Peluk anak pada sebelah kiri badan dan berdekatan dengan dada, supaya dia dapat mendengar degupan jantung anda. Setelah 9 bulan mendengar bunyi jantung di […]

JOM BUAT URUTAN ‘I LOVE U’ UNTUK SI MANJA!

“Jom Buat Urutan ‘I Love U’ untuk Si Manja!” Amboi, dengar nama urutan pun dah chia chia chia..hehee Masalah biasa yang kita selalu dengar pasal baby adalah perut kembung. Sian sangat kan!  Jadi, kita sebagai ibu mithali kena bantu baby kita untuk keluarkan angin dan mudah buang air supaya bayi tidak merengek lagi sebab perut […]

MOMMIES NAK TAMBAH SUSU BADAN? NAK KEKAL BERTENAGA DI BULAN POSE? CUBALAH MOMIZ

Pengalaman K. Ira sendiri, Alhamdulillah dr awl lahirkan Medina sampai sekarang masih ‘fully breastfeed’. Susu cukup byk dan pekat utk Medina.. siap boleh buat stok. Puasa? Tade masalah makan je #MOMIZ waktu sahur.. In shaa Allah tenaga sampai ke petang, susu badan maintain je. Baby happy ibu senang🤗 MOMIZ ni bukan saja bntu tmbh tenaga, […]

Need Help? Chat with us