5 KEBAIKAN HABBATUS SAUDA UNTUK IBU SELEPAS BERSALIN

Habbatus sauda sapa2 pon blh amalkan. Nabi kita pon makan habbatus sauda. Kat sini Kak Ira nk share 5 kebaikan habbatus sauda utk ibu lps bersalin.

👍 BANYAKKAN SUSU BADAN
Kak Ira dgn kawan2 dh try, memang betul banyakkan susu badan.Siap boleh buat stok banyak2 utk bg kt pengasuh.

👍 MEGUATKAN IMUNISASI BADAN
Ini best sbb badan kita blh lawan kuman dan virus supaya tak senang kena penyakit. Bila badan sihat nak buat macam2 aktiviti pon senang.

👍 MENGUATKAN RAMBUT 
Kalau rambut banyak gugur, kita mesti rasa down n stress. Rasa malu kt suami n keyakinan diri makin kurang. Memang terbukti Habbatus sauda blh kuatkan dan cantikkan rambut.

👍 MENAMBAH TENAGA
Lps b’salin tenaga kita confirm makin kurang sbb time meneran dah banyak pakai tenaga. Biasanya nk recover tenaga amik masa. Tp bila amalkan habbatus sauda, tenaga kita blh recover dgn cepat.

👍 MENYEMBUHKAN LUKA
Beruntung ibu yg lps bersalin tak kene koyak dan jahit. Tp yg kene koyak dan jahit tau camne sakitnya. Lagi2 yg czer. Nak luka sembuh dgn cantik dan cepat, amalkan habbatus sauda.
.
.
Kalau nak tau skrg dah ada minyak habbatus sauda dalam bentuk soft gel. Nak mkn pun senang, siap dgn campuran minyak zaitun lagi.. memang Kak Ira rekemen sgt mommies amal, elok utk badan kita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need Help? Chat with us