loader image

5 TIPS HILANGKAN RUAM SUSU SECARA SEMULAJADI!!!

5 tips untuk hilangkan ruam susu secara semuladi. Memang sangat mudah dan simple terutama tips yg No. 5 tu. Mommies wajib baca tau!

1. BERSIHKAN WAJAH BAYI DARI AIR SUSU SETIAP KALI SELEPAS MENYUSU.

Kata orang tua, ruam susu berlaku kerana sisa air susu yang melekat pada muka bayi. Oleh itu, pastikan mommies membersihkan wajah bayi dengan bersih setiap kali selepas menyusu. Pastikan tiada sisa air susu yang tertinggal.

2. MINYAK KELAPA DARA.

Minyak kelapa dara sememangnya mempunyai seribu satu khasiat. Salah satu daripadanya ialah untuk menghilangkan ruam susu. Sapukan sedikit minyak kelapa dara ke bahagian yang terkena ruam susu. Lakukan sekerap yang mungkin.

3. MINYAK ZAITUN.

Selain minyak kelapa dara, minyak zaitun juga boleh digunakan untuk menghilangkan ruam susu. Sama seperti minyak kelapa dara, sapukan minyak zaitun ke bahagian beruam sekerap yang mungkin.

4. KELAPA PARUT.

Masukkan kelapa parut ke dalam kain dan sapukan ke pipi anak yang terkena ruam susu.

5. GUNAKAN MAMZ CREAM JER .

Gunakan saja sapuan Mamz Cream. Mudah dan cepat. .Cara nak guna senang sangat, hanya sapu jer pada tempat yang terkena ruam susu. Tp sapu ketika kulit tgh kering ok, lg elok masa baby lepas mandi, sbb masa tu kulit baby bersih dan tak berpeluh. Paling best, bahan semulajadi, jadi memang selamat.

#MamzCream

#SihatItuNikmat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *