loader image

TIPS MENGATASI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT!

Setiap hari rambut dikatakan gugur kira-kira 50 hingga 100 helai adalah sesuatu yang normal bagi individu. Namun apabila menyikat rambut, jumlah rambut terlekat menjangkau segenggam, itu menandakan anda mengalami masalah keguguran rambut yang teruk..

Bagi wanita, rambut adalah ‘mahkota’ dan dilihat faktor penting dalam memberi takrifan cantik pada ketrampilan diri. Ikuti tips dibawah utk mengawal masalah keguguran rambut..

1. ALOE VERA.

Cara Menangani rambut gugur secara semulajadi boleh menggunakan lidah buaya. Alasannya, Aloe Vera mengandungi banyak nutrien yang boleh menjadikan rambut menjadi lebih sihat, lebih kuat dan merangsang pertumbuhan pada kulit kepala.

2. HAZELNUT.

Kandungan minyak hazelnut sangat sesuai untuk mengatasi keguguran rambut, menguatkan akar rambut, dan menyuburkannya dengan nutrien. Hazelnut digunakan secara meluas sebagai rawatan kerana ia sangat mudah untuk didapati dan murah. .

3. AVOCADO.

Avocado dikenali sebagai bahan semulajadi yang boleh mengatasi keguguran rambut. Kerana kandungan protein yang terkandung dalam buah ini sangat berkesan untuk menguatkan rambut dan memberikan nutrisi yang tepat. Selain dapat menguatkan, Avokado juga dapat merangsang pertumbuhan rambut anda..

4. LIMAU NIPIS .

Sebagai tambahan kepada alpukat, ternyata bahawa limau nipis juga merupakan penyelesaian yang kuat untuk menangani keguguran rambut. Dengan beberapa limau nipis, anda boleh merawat rambut yang berlebihan..

5. MOMIZ.

Atasi rambut gugur dengan Momiz. Ini kerana. Momiz diperkaya dengan minyak zaitun yang sememangnya mempunyai khasiat yang baik untuk pertumbuhan rambut..Vitamin E yg kaya dlm formula Momiz ni akan kuatkan semula akar rambut, menghasilkan akar rambut baru.. rambut confirm takkan gugur lagi..Semoga bermanfaat.. jgn lupa LIKE & SHARE ya!

.#Momiz

#SihatItuNikmat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *