loader image

Dah bagi ubat macam-macam, tak baik juga. Akhirnya…

  • Madeena Safiya gembira dengan Mamz Oil

Mummy Syazrena gusar bila anak mula batuk selsema dan berkahak. Bila nak tidur malam je meragam. Banyak yang di lalui sehingga jumpa solusinya. Jom ikuti kisah Puan Syazrina berjuang demi Si Manja, Madeena Safiya, 9 bulan.

 

Bermula cerita di hari raya. Berkumpul bersama sanak saudara. Mula lah Madeena batuk-batuk. Ingatkan biasa-biasa je. Rupanya dah melarat sampai 2 minggu. Mummy Rena tak boleh tahan bila anak terus menerus batuk selsema berkahak.

 Terus bawa anak ke klinik dan Madeena terpaksa dimasukkan gas. Gugur air mata ibu bila anak meronta-ronta nangis sebab kena gas. Sampai Doktor ingat Baby Madeena ni asma. Tapi bukan bila Doktor diagnose tu. 

Cuba juga ikhtiar cara lain. Jumpa produk di Fb ke instagram ke mesti beli. Macam-macam produk dah beli. Pantang orang kata balm ni bagus, minyak ni bagus, Rena terus beli. tapi takde kesan pun. Hari bersilih ganti. Macam-macam produk dah beli. Sampai RM200 lebih spend untuk ikhtiar legakan batuk dan selsema berkahak Madeena. 

Sampailah satu hari, terjumpa iklan Mamz di Facebook. Baca testimoni bagus katanya minyak ni untuk bayi seawal kelahiran pun boleh. Baca lagi komen-komen kat Fb tu, ada juga yang anaknya batuk berminggu-minggu sapu Mamz Oil lega. 

Eh kena cuba ni. Rena pun terus klik dan dia link kan pada agent, Cik Anis dari Mamz HQ. Alhamdulillah bagus sangat servis Cik Anis. Cik Anis pun bagi konsultasi percuma pada Rena sangat detail dan jelas. Rena pun terus beli. Jujur masa tu Rena memang takde duit nak beli, tapi Rena guna duit tabung Madeena untuk beli Mamz Oil. Sebab kesian tengok Madeena tak baik-baik. malam tidur pun tak lena.

Mamz Oil Sampai je, Rena terus sapukan pada dada, kaki, belakang dada Madeena. Cik Anis pesan untuk spraykan dalam susu, Rena buat juga walau mak Rena macam risau katanya takut Madeena tak tahan. Tapi Rena nak Madeena sihat, Rena ikhtiar juga. Rena Selawat, dengan niat supaya Baby Madeena sembuh dari batuk selsema yang dah 2 minggu tak baik-baik. Mana tahu berkat makanan Sunnah ni boleh bantu Madeena.

Rena amalkan Mamz Oil pada Baby Madeena, setiap hari sapu dan spray dalam susu tanpa gagal. Hari ketiga amalkan, tiba-tiba Madeena buang air banyak sangat satu malam tu. Tapi nampak najis Baby Madeena berlendir. Banyak sangat lendir. Tapi Rena buat biasa je sebab ingatkan memang dia buang air macam tu. 

Bila dah seminggu Madeena buang air besar berlendir macam tu, Rena risau pula. Bawa la Madeena jumpa Doktor dan tanya kenapa najis Madeena macam tu, Doktor tanya, sebelum ni  Madeena ada masalah batuk berkahak tak? Eh haah ada. Doktor terangkan sebenarnya tak perlu risau, tu bermaksud kahak Madeena di keluarkan melalui najis. SubahanAllah, besar kuasa Allah. 

Rena perasan sejak Madeena buang air besar berlendir macam tu, Madeena dah jarang batuk. Alhamdulillah Rena terus je amalkan Mamz Oil lepas mandi Bukan tu je, Rena tengok kulit Madeena makin licin. Kalau tak, kulit Madeena kering sebab ekzema. 

Alhamdulillah nampaknya Madeena jarang dah demam, batuk selsema berkahak. Kalau batuk pun sekejap je. Syukur antibodi Madeena makin kuat bila amalkan Mamz Oil. Yela, Habbatussauda meningkatkan imun badan dia. Sekarang memang Rena akan kongsi je pada sesiapa anak yang batuk. Syukur, memang Rena reccomend semua Mummiez cuba la Mamz Oil ni untuk anak yang batuk berkahak tak henti Insya-Allah lega anak tu nanti. Selamat mencuba Mummiez.

Mummy Syazrena, Rengit, Johor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Need Help? Chat with us