loader image

Ibu Kongsi Pengalaman Pertama Kali Anak Warded, Muntah Kahak Serta-Merta Selepas Sapuan Pertama!

Setiap dari kita pasti menginginkan anak yang sihat dan sentiasa ceria bermain tanpa sebarang masalah yang mengganggu. Begitu juga dengan ibu bernama Atiqah ini. Hari ini, kami berjaya mendapatkan Puan Atiqah untuk berkongsi pengalaman beliau.

“Berdebar-debar jantung saya bila doktor kata anak saya kena warded, macam tak tahu nak buat apa,” Puan Atiqah memulakan bicaranya.

Sebelum sakit, anak beliau sangatlah ceria. Bebas bermain dengan adik-beradiknya. Bertatih ke sana sini. Tidur dengan selesa. Pendek kata, setiap hari itu adalah hari yang indah. Namun, langit tak selalunya cerah…

“Satu hari tu, anak saya mula batuk-batuk. Mulanya saya ingat just batuk normal je. Biasalah budak-budak kan. Tapi, makin hari makin teruk pulak batuk dia. Sampai satu tahap berkahak tu macam pekat sangat terlekat di tekak dia. Batuk-batuk krokk krokk tapi kahak tak keluar. Nak bernafas pun macam semput!”

Tanpa membuang masa, beliau terus bawa anaknya ke bahagian kecemasan di hospital. Jururawat bertugas yang melakukan pre-checkup  mendapati anaknya menghadapi masalah pernafasan yang serius! Terus diberikan bantuan pernafasan dan juga nebulizer untuk membantu si kecil bernafas.

“Dalam tengah dok risau tengok anak macam tu, saya pun scroll-scroll  lah Fb sambil cari tips-tips atau ubat alternatif yang boleh saya guna untuk anak saya. Mungkin Allah nak bantu saya, dalam banyak-banyak posting kawan-kawan, terselit satu iklan Mamz Oil ni. Ramai komen sangat berkesan. Tak fikir panjang saya terus contact ejen dan alhamdulillah dia boleh COD di hospital hari itu juga.”

Once saya dapat je Mamz Oil tu, terus saya masukkan dalam susu ikut saranan ejen tersebut. 2 kali spray dalam botol susu. Sambil susukan tu saya sapukan juga di dada, perut dan belakang badan anak saya.”

“Tak lama lepas tu, anak saya batuk-batuk terus muntah. Ingatkan tersedak susu. Tapi saya pegang, ehh ni kahak lah. Berketul-berketul keluar. Banyak taw! Memang lepas tu saya keep on bagi je Mamz Oil tu dalam susu dan sapu badan dia.”

Esoknya, doktor yang bertugas datang melawat untuk melihat perkembangan si kecil ini. Alangkah terkejutnya beliau bila mendapati anak Puan Atiqah boleh bernafas seperti biasa. Melihat keadaan si kecil yang beransur pulih itu, doktor memberi kebenaran untuk mereka pulang.

“Saya syukur sangat-sangat! Anak saya boleh discharged dengan cepat. Asbab anak saya masuk hospital, saya bertemu dengan minyak ajaib ni. Terima kasih Mamz!”

Alhamdulillah. Kami di Mamz sangat bersyukur kerana produk kami dapat membantu ibu dan si kecil yang memerlukan. Doakan kami dapat bantu lebih ramai lagi Mummiez di luar sana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Need Help? Chat with us