loader image

Anak Tak Ke Sekolah Lebih 3 Hari Sebab Batuk, Ibu Tekad Cari Rawatan Terbaik Untuk Anaknya!

Hari ini kami di Mamz menerima kehadiran Puan Jue bersama 2 orang anaknya. Puan Jue yang menetap di Kajang singgah sebentar ke pejabat urusan Mamz sebelum menghantar anak-anaknya ke sekolah.

Rupa-rupanya, anak Puan Jue telah seminggu tak hadir ke sekolah kerana batuk berpanjangan! Pada mulanya Puan Jue bawa mereka ke klinik untuk mendapatkan konsultasi dan ubat-ubatan.

Namun ubat-ubatan yang diterima seperti tidak berkesan. Anak-anaknya tetap batuk berpanjangan. Lebih memburukkan situasi, Puan Jue juga telah dijangkiti batuk yang sama seperti anak-anaknya!

Oleh kerana keadaan semakin teruk dan berpanjangan, Puan Jue nekad untuk ke hospital bagi mendapatkan pencerahan tentang penyakit yang sedang dihadapi mereka.

“Saya pergi ke hospital sebab risau la takut batuk kami anak-beranak ni ada penyakit serius apa-apa ke kan…sebab makan ubat klinik sama je macam tak jalan langsung.”

Di hospital, doktor menjalankan pemeriksaan dan scan paru-paru untuk melihat dan menilai lebih lanjut.

Mengikut doktor, tidak ada apa-apa yang perlu dirisaukan kerana ia bukanlah disebabkan penyakit viral seperti Covid-19 mahupun Influenza. Cuma didapati bahawa ada traces kahak di paru-paru. Bermakna simptom batuk berpanjangan itu adalah tindakbalas badan untuk mengeluarkan kahak tersebut.

“Memang kadang tu anak-anak ada mengadu rasa tak selesa di tekak. Perasaan dia macam bila batuk tu mesti nak ada kahak keluar, tapi kahak tu macam degil tak mau keluar juga!”

“Saya yang batuk macam anak-anak pun ada juga rasa macam tu. Tapi sebab kita orang dewasa kan, so kita macam boleh paksa kahak tu keluar. Budak-budak manalah reti nak keluarkan kahak bagai…”

“Banyak jugalah rawatan yang saya dah cuba. Ubat klinik dah, ubat tradisional dah, ubat hospital pun dah.”

Mungkin berkat doa dari suami tersayang, Allah lorongkan jalan Kak Jue untuk ke pejabat urusan Mamz yang terletak di Ostia, Seksyen 14, Bandar Baru Bangi dengan mudah dan lancar.

“Nak kata 100% sembuh tu tidaklah. Tapi ada la perubahan positif sikit berbanding sebelumnya. Itu yang ingat harini macam nak cubalah Mamz Oil ni. Mana tahu mungkin asbab guna minyak ni kami sihat cepat sikit.”

“Mulanya saya ternampak iklan di Fb tak rasa pun nak beli. Tapi bila baca feedback pengguna-pengguna sebelumnya saya rasa macam eh why not kita try dulu sebotol kan?”

Since office dia pun kat Bangi je, tu yang saya drive terus ke sini. Senang sebab tak payah tunggu postage. Feedback dan testimoni user mostly kata minyak ni mujarab. Itu yang saya nak kena cuba tu.”

Sebagai pengguna baru Mamz, kami doakan agar Puan Jue dan anak-anak lekas sembuh dari batuk berpanjangan tersebut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Need Help? Chat with us