loader image

“Siang Elok, Malam Panas Sangat!” Puan Ziera Kongsi Pengalaman Anak Diserang Influenza!

WhatsApp Image 2022-09-09 at 3.37.57 PM

“Jangan pandang rendah dengan Influenza…”

“Influenza ni sedang menyerang negara kita dengan agak pantas. Tanyalah mana-mana klinik, kebanyakannya mesti akan kata stok vaksin Influenza mereka dah habis.”

Addin, anak Puan Ziera dijangkiti Influenza dan hampir seminggu jugalah masa yang diperlukan untuk sembuh. Anak beliau batuk selesema dan demam, namun demam yang dialaminya agak teruk!

“Asalnya Addin ni dia batuk selesema biasa, then ada la dedar-dedar nak demam. Tapi demam dia ni pelik sikit, sebab siangnya normal tapi malamnya tu suhu Addin sangat panas sampai cecah 39 darjah celsius.”

Sewaktu demam, kesihatan Addin merudum yang mana nafasnya sangat laju, dadanya sedikit berlekuk dalam dan dia jadi sangat tidak bermaya.

“Masa malam tu habis semua ikhtiar saya buat. Mandikan dia, bagi PCM, tuam badan dia tapi demam tak kebah-kebah. Saya tak berani tidur sebab takut apa-apa jadi kan. Sekadar tidur-tidur ayam je jaga Addin.”

“Kebetulan ada Mamz Oil ni. Saya beli untuk guna batuk selesema dia. Tapi saya cubalah urut-urut Addin dengan Mamz Oil ni. Dalam masa yang sama, saya kerap spray direct dalam mulut dia.”

“Bila diurut-urut tu Addin macam selesa sikit lah. Alhamdulillah ada la beberapa kali dia batuk tu keluar kahak pekat ketul-ketul. Saya sapu dan bagi direct dalam hari ke-4 tu demam dia dah mula kebah.”

Alhamdulillah, asbab menggunakan Mamz Oil ini Allah kurniakan kembali kesihatan pada anak Puan Ziera. Dalam tempoh seminggu, Addin kembali ceria!

Semoga Addin sihat bertenaga membesar dengan sihat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Need Help? Chat with us